Gips je:

gips je

EKOLOŠKI PODOBAN

Gips-karton ploče imaju gipsano jezgro obostrano obloženo posebnim visokovrednim kartonom. Gips nema mirisa ni sastojaka štetnih po zdravlje, jer su važna svojstva dobijena proizvodnjom kroz ekološki čiste postupke.

DOBAR REGULATOR VLAŽNOSTI

Zahvaljujući gipsanom jezgru gips-karton ploče delotvorno regulišu vlažnost vazduha u prostoriji. Poznato je da gips privremeno upija višak vlage iz vazduha, koju vraća kad vazduh u prostoriji postane suv. To daje svojstvo regulatora klime u zatvorenom prostoru.

FLEKSIBILAN

Gips-karton ploča, malteri i gips su lako obradivi materijali za zahtevne i komplikovane forme u prostoru. Ploča je laka za montažu i transport, čak i za amatere. Idealna je za adaptacije. Modelarski gips, ispune, glet mase i malteri nemaju pukotine nakon primene jer je gips elastičan.

UDOBAN ZA STANOVANJE

Udobnost stanovanja zavisi od građevinskog materijala ugrađenog u enterijer. Građevinski materijali s nižom provodljivošću toplote (npr. drvo, gips) stvaraju osećaj toplote i udobnosti. Zato su i gips-karton ploče važan faktor zdravog stanovanja.